[Bülten]
Adobe, yazılım kodu olmadan HTML web sitesi tasarımını sağlayan yeni yazılımının beta sürümünü kullanıcılarına sundu
Adobe Systems Incorporated, grafik tasarımcılarına profesyonel ve eşsiz HTML websitelerinde yazılım kodu kullanmaksızın veya çalışma kısıtlaması olmadan tasarım yapmalarını ve yayınlamalarını sağlayan Muse kod isimli yazılımının beta versiyonunu duyurdu. Web tarayıcının desteklediği HTML5 ve CSS3 dahil olmak üzere en son web standartlarını kaldıraç olarak kullanan Muse, kusursuz tasarım ve yaratıcı özgürlüğü siteye ileri derece etkileşim eklemek için yönlendirme, parçacıklar ve HTML ekleyerek inovatif çerçeve ile birleştiriyor.
Adobe Tasarım ve Web Ürünleri Yönetimi Başkan Yardımcısı Lea Hickman konuyla ilgili olarak “InDesign programında sayfa düzenini rahat oluşturmak kadar rahat websitesi oluşturmak da tasarım alanındaki müşterilerimizden gelen en popüler isteklerin arasında yer alıyor. Muse’u denemiş olan kullanıcılar programın bu derece sezgisel ve güçlü olmasından oldukça etkilendiler” dedi.
Muse hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyen tasarımcılar http://muse.adobe.com adresinden yazılımın ücretsiz İngilizce beta sürümünü indirebilir, Muse ile tasarlanmış websitelerine ait galerileri görebilir ve eğitici derslere ulaşabilirler.
Eşsiz ve interaktif websitelerini planla, tasarla ve yayınla:
- Kullanımı kolay site haritaları, ana sayfalar ve esnek, site geneli araçlar web sitesinin tasarımını daha hızlı ve sezgisel yapıyor.
- Tasarımcılar; görüntüleri, grafikleri ve metinleri Adobe InDesign işlevselliğine benzer olan eksiksiz kontrol, esneklik ve güç ile birleştiriyor. Muse; navigasyon menüleri gibi kişiselleştirilebilen sürükle-bırak araçları sunuyor. Kullanıcılar; slayt gösterisi, araç bilgisi ve uzaktan rollovers dahil olmak üzere tamaman kişiselleştirilebilen interaktif parçaları ekleyebilecekler.
- Muse; Google Maps, YouTube ve Facebook dahil olmak üzere HTML kod parçalarını kaynaklardan içine katıyor.
- Muse, Adobe-davetli deneme sitelerini test etme ve değerlendirme amaçlarına olanak sağlıyor. Bir site müşterilere gönderilebilir, ücretli Adobe-davetli sitelere dönüştürülebilir veya FTP’den diğer ev sahiplerine gönderilebilir.
Yaratıcı iş çözümleri için tasarım ve fotoğraf işleri yapan David Lloyd Imageworks’un sahibi David Lloyd “Tüm web hayatım boyunca bu yazılım neredeydi? Muse beni tasarımcı olmaya geri götüren ilk web tasarım aracı ve web sitesi üretirken aynı zamanda yaratıcı kalmamı da sağlıyor.” David Lloyd’un Muse sitesini www.greenartisans.com sitesinden ziyaret edebilirsiniz.
Adobe Systems Incorporated
Adobe dijital deneyimlerle dünyayı değiştiriyor. Daha fazla bilgi için www.adobe.com sitesini ziyaret ediniz.
Yorumlar (10)
emrah serdaroğludiyor ki:
18 Ağustos 2011 12:47 pmşuanda deniyorum, gayet eğlenceli bişey :)
Polatdiyor ki:
20 Ağustos 2011 5:20 pmÇok iyi bir yazılım olmuş, zamanla çok daha gelişecektir.
siLencieuxdiyor ki:
22 Ağustos 2011 4:34 pmetkileşimli web siteleri tasarlanabiliyor mu? acaba böyle bir soru sormak geldi içimden :)
Serhat Özçelikdiyor ki:
30 Ağustos 2011 5:28 amÇok iyi oldu büyük bir dertten kurtuldum
nurettindiyor ki:
30 Ağustos 2011 12:27 pmGüzel bir çalışma yapılmış
Adobe Muse (Kodsuz Tasarım)! | Aktif Blogumdiyor ki:
31 Ağustos 2011 3:22 pm[…] ALINTIDIR: https://www.hasanyalcin.com/adobe-muse%E2%80%99u-duyurdu/ […]
Ümran Aşkındiyor ki:
26 Eylül 2011 3:14 pmKesinlikle faydalı bir yazılım olmuş. Geliştirildikçe bizleri birçok sıkıntıdan kurtaracağını düşünüyorum.
kemaldiyor ki:
27 Eylül 2011 1:30 pmBenim gibi kodlamayı sevenlere uygun değil diyecem ama tembellik benimde hakkım!
oztecnicdiyor ki:
17 Mayıs 2012 3:13 pmMerhabalar,
Adobe Muse projesini, yıllardır web arayüz tasarımı ve front-end development yapan biri olarak, çok gereksiz olarak değerlendiriyorum. Adobe’daki ürün geliştirme kafası hala print-based diye düşünüyorum, bir yanlış anlama olmasın burada, asla grafik tasarımcılara yönelik bir eleştirim olamaz.
Dreamweaver ile çöpe giden WYSIWYG yaklaşımı sonrası Adobe ürünleri içine tıkıştırılmış “export to html” özelliği ile birlikte Muse’da benzer bir sonla raflardaki yerini alacak.
Bir iş konunun uzmanı tarafından dogru araçlar kullanılarak yapılmalı diye düşünüyorum. Grafik tasarımcısının web sitesi kodlama gibi bir işinin olmaması gerektiğini düşünüyorum, eğer bunu yapmak istiyorsa o zaman front-end developer olsun :)
Adobe bu tarz projelere bütçe ayırmaktansa gerçekten sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek doğru projeler üretmeli, olan ürünlerini de sektörün ihtiyaçlarına göre güncellemeli diye düşünüyorum.
Gokhan Ayhandiyor ki:
5 Temmuz 2013 1:48 pmBen bu piyasada 2 satır kod yazmayı ögrenmis hemen herkesin bu isi yapmasina kesinlikle karsiyim. Hali hazirda ülkemizde yapilmis olan web sitelerine baktiginiz zaman tasarim konusunda ne kadar çağ dışı kaldığımızı, teknoloji üretemediğimiz gibi işin dizayn edilmesi konusunda da sınıfta kaldığımızı görebilmekteyim.
Elbette burada amacim web sitesi kodlayan yada tasarlayan herkesi yermek değil. İşinde çok başarılı ve bu işi severek yapan güzel işler çıkaran tasarımcılarımızı ve geliştiricilerimizi unutmamak lazım. ancak bu işler neredeyse yok denecek kadar az sayıda.
Müşteri hiçbir zaman (Web kullanıcısı) bu site nasıl kodlanmış yada hangi programlar ile geliştirilmiş diye incelemez. site görselinin albenisi kullanım kolaylığı, sezgiselliği v.b kısımları ile ilgilenir. (ferrarisi olan birisi kaç sefer motorunu indirip inceler :)
Şahsım adına konuşayım yine. Güzel sanatlar fakültesi grafik ana sanat dalı mezunuyum. tasarım yapmayı cok seviyorum. ancak tüm enerjimi bu işe verebileceken neden enerjimi kod yazmaya harcıyayım. insnalra daha güzel daha kullanışlı sunumlar hazırlayabilecekken en ufak bir görsel sitede bile (burada elbette veritabanı olan yada ciddi yazılım gerektiren sitelerden bahsetmiyorum) buna mecbur kalayım.
İnsanoğlu,yaptığı tasarımları (yazılımcılar ve kod yazanlar burada devreye giriyor) bir şekilde koda çevirecek yazılımlar üretebilir… ama henüz tasarım yapabilecek insandan başka bir makine yok… Bu yüzden kodcular enerjilerini işin bu kısmına harcamalılar.
Bence adobe bunu cok iyi görmüş ve ileride bununda meyvesini alacaktır.